seo standard

Yhteystiedot

Jakotukki sulanapidolle

Riippuen pinta-alan koosta voidaan käyttää joko lattialämmitysjakotukkia tai maahan sijoitettuja jakotukkeja Thermotech GEO®System sulanapidossa.

Lattialämmitysjakotukki
Thermotechin lattialämmitysjakotukkia voi käyttää pienemmille pinnoille ja putkikooille 17 ja 20 mm. Jakotukki ei tarvitse säätöventtiilejä jos kaikki piirit ovat yhtä pitkiä. Yleensä tavallinen Thermotech lattialämmitysjakotukki asennetaan sisätiloihin. Piirien tasapainoitus on mahdollista kun käytetään tavallista lattialämmitysjakotukkia.

Maahan sijoitettu PE-jakotukki
Thermotechin maahan sijoitettua PE-jakotukkia käytetään putkikooissa 25 ja 32 mm. Jakotukki on saatavilla 75 mm, 110 mm ja suuremmalla halkaisijalla mutta yleensä 75 tai 110 mm on riittävä. Piirikytkentä tehdään muovisella tai metallisella jatkoliittimellä tai vaihtoehtoisesti sähköhitsausmuhvilla.

Maahan sijoitettavalla jakotukilla on AV-mitta 500 mm lähtöjen välillä. Jakotukit asennetaan 250 mm  siirrolla toisiinsa jotta saadaan 250 mm piirien välinen etäisyys.

Tällainen jakotukki ei tarvitse sulkuventtiilejä koska piirit ovat yhtä pitkiä ja jakotukki asennetaan maahan.

Maahan sijoitettujen jakotukkien painehäviö nousee mitä kauempana piiri on kytkettynä jakotukin liitoskohdasta. Tämän takia piirien määrä riippuu jakotukin halkaisijasta. Jakotukin painehäviö ei saa nousta 5 - 10 % piirien painehäviöstä.

Markvärmefördelarens diameter / max yta
Jakotukin halkaisija Maks pinta
75 mm 500 m2
110 mm 1 200 m2
160 mm 2 200 m2

Lisätietoa ja esimerkkiälaskelmia saat lataamalla Thermotech GEO®System Tuotevalikoiman ja käsikirjan.

Piirien lämpötilahäviö ja lämmönsiirrinnesteen lämpötila
Piirien lämpötilahäviön voi aina valita 15ºС:ksi.

Lämmönsiirriinnesteen lämpötilaan vaikuttaa pinta-alan tehonluovutuksesta, putken asennussyvyydestä ja putken päällä olevasta materiaalista. Tavallisimmissa tapauksissa(rekommenderade cc-mått, 300 W per m² och temperaturfall 15ºС) suosittelemme alla olevia lämpötiloja lämmönsiirrinnesteelle:

Rekommenderad temperatur hos värmemediet
Materiaali putken päällä Lämmönsiirrinnesteen lämpötila
Betoni tai asfaltti, 50 mm 30-35 °C
Betoni tai asfaltti, 100 mm 40-45 °C
Hiekka tai katukivitys, 100 mm 40-45 °C
Sora, 120 mm 45-50 °C

Suosittelemme että putkia ei asenneta syvemmälle betonilaattaan kun 120 mm. Lämmönsiirrinnesteen lämpötila muuttuu käynnin aikana ja pintalämpötilaksi riittää yleensä +2ºС till +5ºС tavallisimmissa tapauksissa.

Tasapainoitus
Mahaan sijoitettujen PE-jakotukkeja ei yleensä tarvitse tasapainoittaa koska piirit ovat yhtä pitkiä. Piirien keskeinen pituus voi vaihdella 5 - 10 % vaikuttamatta tasapainoitukseen. Parasta on jos pisimmät piirit voidaan asentaa jakotukkiin joka on lähimpänä jakotukin kytkentäkohtaa.

Tavallista lattialämmitysjakotukkia voi käyttää pinemmille pinnoille ja 17 ja 20 mm putkille mikä mahdollistaa pirien tasapainoitusken.

Koeponnistus
Järjestelmän on oltava paineistettu koko asennuksen aikana myös betoni, asfaltti tai muun pinnoituksen aikana. Painesuositus on 3 - 4 bar .

Tuotevalikoima

Quote_Request

Lähetä tarjouspyyntö