seo standard

Yhteystiedot

Lattialämmityksestä

Vesikiertoinen lattialämmitys on lämmitysjärjestelmä joka usein korvaa esim. tavalliset seinään asennetut radiaattorit.

Vesikiertoinen lattialämmitys ei ainoastaan tuo mukavuutta vaan lämmittää koko huoneen. Vesikiertoinen lattialämmitys merkitsee oikeilla edellytyksillä, tehokasta energiankäyttöä.

Sen minkä ihmiset kuitenkin parhaiten kokevat, on mukavuus. Lattialämmityksen mukavuuden salaisuus on lämmön jakaantuminen tasaisesti huoneeseen isojen lattiapintojen kautta suhteellisen alhaisessa lämpötilassa. Teknisesti sanottuna lämmönluovutuksesta, joka tapahtuu lämmönsäteilynä, suhteessa siihen lämpöön joka siirtyy ilmanliikkeestä, lisääntyy lattialämmityksellä.

Lämmönsäteily voi toisin kuin ilmanliikkeet kuljettaa lämpöä välittömästi ympäröiville pinnoille ja tällä tavalla lämpö jakaantuu tasaisesti huoneessa. Tavalliset seinään asennetut patterit tuottavat suurimman osan lämmöstä ilmanliikkeiden avulla. Lämmin ilma siirtyy ylöspäin ja asettuu katon alle jossa lämmitystä ei edes tarvita kun taas kylmä ilma asettuu lattiatasolle. 

Koska ihminen viihtyy paremmin kun pään tasolla on viileää ja jaloissa lämpimämpää on lattialämmitys ihanteellinen tapa jakaa lämpöä.

Lattialämmityksellä on monia etuja:

  • Lattialle laskeutuva kylmä ilma lämpenee nopeasti mikä estää monissa tapauksissa huoneen viilenemisen.
  • Pöly vähenee. Lattialämmitys vapauttaa vähemmän vähemmän lämpöä kuin tavalliset lämpöpatterit  koska ilmanliikeet vähenevät. Pöly ei myöskään keräänny seinään asennettuihin pattereihin.
  • Lattialämmitys toimii hyvin kaikenlaisien lattiapintojen alla.
  • Lattialämmitys on matalalämpötilainen järjestelmä joka sopii energiataloudellisiin lämmönlähteisiin kuten lämpöpumput, pellettikattilat ja aurinkolämpöön tai yhdistelmään näistä. 
Quote_Request

Lähetä tarjouspyyntö